Dades køber stort ejendomskompleks af Coop

Dades overtager ejendomskomplekset Sønderhøj og Mega Syd i Aarhus fra Coop. Projektet omfatter ca. 120.000 m² attraktive ejendomme med en blanding af kontorer, butikker og uddannelsescampus og 10.000 m² p-huse samt mulighed for udvikling af op til ca. 40.000 m² nye bolig- og kontorarealer.

Ejendomsinvesteringsselskabet Dades har indgået en aftale med Coop om at overtage ejendomskomplekset Sønderhøj og Mega Syd i det sydlige Aarhus.

Investeringen omfatter et samlet ejendomsareal på over 120.000 m², som indeholder både kontorejendomme, uddannelsescampus og retail samt mulighed for udvikling af bolig- og kontorarealer. Til området hører endvidere ca. 10.000 m² parkeringsarealer i konstruktion.

”Med denne handel tager vi et stort skridt i vores fortsatte ekspansion i Aarhus-området. Sønderhøj og Mega Syd er et særdeles attraktivt ejendomskompleks med velholdte, moderne ejendomme, en god beliggenhed og en stærk udlejningstrackrecord,” siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades.

FRA FABRIKKER TIL MODERNE KONTORER OG BUTIKKER
Coop har ejet arealerne i over 100 år og drev i 1900-tallet under navnet FDB en række fabrikker i området, hvor man producerede alt fra tovværk til sennep og sæbe. Da produktionen stoppede, begyndte Coop i 1996 at udvikle området til erhvervsarealer til udlejning med kontorer, butikker og uddannelsesinstitutioner.

”Interessen for ejendommene har været endog meget stor, både fra danske og internationale investorer. Vi er særdeles tilfredse med resultatet, og mener, at Dades vil være en god ejer,” siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop.

I dag består arealerne af såvel gennemrenoverede ældre ejendomme som nyere ejendomme, der alle er tidssvarende med en høj bygningsmæssig standard.

MULIGHED FOR YDERLIGERE UDVIKLING
De 120.000 m² ejendomsarealer fordeler sig på 84.500 m² kontorejendomme og uddannelsescampus i Sønderhøj, 36.000 m² butikslokaler i Mega Syd.
Lejerne tæller blandt andre Arla Foods, Business Academy Aarhus, Aarhus Business College, Bauhaus, Kvickly, Elgiganten og Power. Herudover er der mulighed for udvikling af op til yderligere 40.000 m² med boliger, erhverv og butikker i området.

HELT I TRÅD MED DADES’ INVESTERINGSSTRATEGI
”Projektet passer perfekt ind i vores investeringsstrategi med sit mix af erhverv og retail samt muligheden for at udvikle og udbygge området yderligere med boliger og erhverv,” siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

”Ejendomskomplekset ligger i et attraktivt erhvervs- og boligområde i Aarhus, som er under fortsat udvikling – ikke mindst med udlæg af nye boligområder, ligesom området kendetegnes af en meget stærk infrastruktur med umiddelbar adgang til ringveje, en række busforbindelser og to jernbanestationer”, udtaler Boris Nørgaard Kjeldsen.

Transaktionen er betinget af Konkurrence og Forbrugerstyrelsens endelige godkendelse.

FAKTA OM DADES
Dades hører til blandt Danmarks største private ejendomsinvesteringsselskaber med en portefølje pr. 30. juni 2017 på cirka 1 mio. kvadratmeter til en værdi på mere end 20 mia. kr. Porteføljen består af velbeliggende og attraktive erhvervsejendomme og butikscentre samt boligejendomme.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør, Dades,
45 26 01 10 eller bnk@dades.dk
Jens Juul Nielsen, informationsdirektør, Coop,
51 59 44 68 eller jens.juul.nielsen@coop.dk

Tilbage til oversigten