KFI Erhvervsdrivende Fond køber Rotunden i Hellerup

Købmandsfonden KFI har købt ejendommen Rotunden på Strandvejen i Hellerup. Den ikoniske bygning er tegnet af Henning Larsen. Dades A/S har solgt ejendommen med overtagelse 1. april 2023. Købsprisen ligger i niveauet 216 mio. kr.

”Vi er meget glade for købet. Vi har længe haft kig på Rotunden, fordi den passer perfekt ind i vores opkøbsstrategi med fokus på velbeliggende kvalitetsejendomme, der huser en selvstændig købmand”, siger Terje List, der er adm. direktør i KFI.

Ejendommen er opført i 1995, og siden åbningen har der ligget et stort supermarked i stueetagen – de seneste år en af Danmarks største MENY-butikker.

I størstedelen af KFI’s ejendomme er der netop mindst et lejemål med en dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf godt 100 selvstændige købmænd. Dermed er KFI den største uafhængige udlejer til dansk dagligvarehandel.

 

Hos Dades er man også meget tilfredse med handlen:

”Vi var åbne overfor dialogen med KFI da de henvendte sig, salget følger vores investeringsstrategi om at øge kontor og boligporteføljerne og ejendommens primære anvendelse er til butiksanvendelse.  Derfor er der tale om en god aftale for begge parter”, siger investeringsdirektør Niels-Peter Edvardsen. Han understreger, at Dades fortætter som naboer til ejendommen og i øvrigt stadig ejer fem markante ejendomme i området, herunder Waterfront.

Ejendommen Rotunden består, udover det karakteristiske, keglestub-formede tårn, af to tilstødende etagehus bebyggelser. KFI’s køb omfatter godt 5000 kvadratmeter erhverv, hvoraf supermarkedet udgør 3300 kvadratmeter. Boligerne ovenover er private ejerlejligheder.

 

Yderligere oplysninger:

Adm. direktør/CEO Terje List, KFI: 21 71 24 50
Investeringsdirektør Niels-Peter Edvardsen, Dades: 23 38 96 57
Kommunikationschef Per Sten Nielsen, KFI: 21 66 18 77

Tilbage til oversigten