Champagnebygningen

Ejerforhold

EJERFORHOLD OG HISTORIE
Dades (Det Alm. Danske Ejendoms Selskab) blev grundlagt i 1937 af frøhandler Ejnar Danielsen.

Ejnar Danielsen solgte på det tidspunkt sin andel i det frøfirma i Nakskov, han selv havde været med til at starte 15 år tidligere. Købet af ’Champagnebygningen’ på Grønningen i København blev hans første investering i en lang række af ejendomsinvesteringer. Han nåede at investere i mere end 70 ejendomme, inden sin død i 1980.

FRA BOLIG TIL ERHVERV
Dades investerede udelukkende i boligejendomme de første næsten 20 år, men i 1958 ændrede selskabet investeringsstrategien til også at omfatte erhvervsejendomme. Senere (i 1976) etablerede Dades også ejendomsadministrationsselskabet DATEA, der  blev frasolgt den 8. august 2017 til Newsec. I 1993 købte Dades sit første butikscenter i Holstebro, og i dag har Dades en portefølje på 13 butikscentre rundt om i landet.

FOND OG UDVIDET EJERKREDS
I 1975 oprettede Ejnar Danielsen ’Aase og Ejnar Danielsens Fond’ og lagde ejerskabet af Dades over i fonden. Ejerkredsen blev udvidet i 1998 med en række institutionelle investorer for at give selskabet de bedste muligheder for fremtidig vækst. Dades har fortsat lysten og potentialet til både vækst, udvikling og nytænkning.

NUVÆRENDE AKTIONÆRER
Dades´ største aktionær Novo Holdings A/S ejer 57,99 procent af aktierne og Aase og Ejnar Danielsens Fond ejer 41,94 procent. Derudover ejer Søren Kristiansen, adm. direktør i Dades, minoritetsejerandele.

Dades forventer at offentliggøre næste årsrapport april 2025.